2004-ben diplomáztam a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Ezt követően a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján kutatói ösztöndíjjal Ph.D. fokozatot szereztem, summa cum laude minősítéssel.

 

2005-től dolgozom az Uzsoki utcai Kórház Ortopédiai-Traumatológiai Osztályán.  2010-óta osztályunk ad helyet a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Tanszékének.  Jelenleg is itt dolgozom fő állásban egyetemi adjunktusként. A gyógyítás mellett további fő feladatunk az orvostanhallgatók és a rezidensek oktatása. Ennek keretében rendszeresen tartok egyetemi előadásokat, gyakorlatokat angol és magyar nyelven, valamint részt veszek a rezidensek szakképzésében is.

 

Fő érdeklődési területeim a sportsérülések és nagy ízületi - elsősorban csípőben és térdben jelentkező - kopások, kezelése. Az elmúlt több mint 13 évben rendszeresen gyógyítottam hasonló elváltozásokat. Sportolóknál - legyenek hobbi vagy aktív sportemberek - a minimál invazív, arthroszkópos technikák (keresztszalag pótlás, meniscus sérülések, porcpótlás) játsszák a főszerepet. A csípőt, térdet és a bokát érintő panaszok kezelése különösen motivál, hiszen a teljes testsúlyt cipelő alsóvégtagi fájdalmak megszűntetése/enyhítése sokszor nagy kihívások elé állítja az orvost és a beteget egyaránt. Nagyon fontosnak tartom, hogy az ilyen jellegű panaszok kezelésére alkalmas technikákat – legyen az konzervatív vagy műtéti kezelés – minél szélesebb körben megismerjem és minél alaposabban elsajátítsam, éppen ezért számos külföldi kurzuson és tanulmányúton tettem szert.

 

A gyógyítás és az oktatás mellett munkám szerves része a kutatás. Szakmámhoz kapcsolódó kutatási témákban eddig 18 cikkem jelent meg angol nyelvű tudományos folyóiratokban és alkalmam nyílt egy angol nyelvű könyvfejezetet megírására is. Több mint ötven előadást tartottam magyar és külföldi konferenciánkon.

 

 

 

 

Időpont kérés: 06 30 747 6298    E-mail: ronarendelo@gmail.com

Tel: 06 1 610 2228 (rendelési idő alatt hívható, vagy üzenetrögzítő)